Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-09@10:22:29 GMT

یادداشت| رد پای عربستان در اعتراضات فضل الرحمان

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۵۲۵۸۵

یادداشت| رد پای عربستان در اعتراضات فضل الرحمان

در حالیکه ۱۲ روز از آغاز اعتصاب حزب جمعیت علمای اسلام علیه دولت اسلام آباد می‌گذرد گمانه زنی‌ها در خصوص دخالت کشورهای خارجی جدی تر شده است. ۲۰ آبان ۱۳۹۸ - ۰۹:۳۰ بین الملل آسیا-اقیانوسیه نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «حسام کیان مقدم» با ارسال یادداشتی نوشت؛ پاکستان از ابتدای تاریخ تشکیل خود بارها و بارها شاهد اعتصاب و اعتراضات خیابانی بوده است، گاه این اعتراضات به نتیجه رسیده اند و گاه بدون اخذ نتیجه معترضین راهی منزل یا زندان شده اند!

اولین اعتراض در پاکستان زمانی انجام شد که «لیاقت علی خان» برکرسی نخست وزیری تکیه زده بود و احزاب مذهبی مخالف یکی از وزاری او بودند که قادیانی مذهب بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نتیجه رسیدن اعتراض احزاب مذهبی راه را برای اعتراض های بعدی باز کرد ولی اعتصابی که «فضل الرحمان» رئیس حزب جمعیت علمای اسلام آن را رهبری می کند از چند منظر قابل بررسی است و شائبه دخالت کشورهای خارجی به خصوص عربستان را به شدت افزایش داده است.

دلایل ما برای این ادعا به چند بخش تقسیم می شود که در ذیل به صورتی تفصیلی آنها را بررسی خواهیم کرد:

پیش افتادن حزب جمعیت علمای اسلام و احزاب دیوبندی

در پاکستان بزرگترین و اصلی ترین حزبی که داعیه دار حمایت از تفکر دیوبندی است، جمعیت علمای اسلام نام دارد که حتی پیش از استقلال پاکستان در هند فعال بوده است. بسیاری از قدمای این حزب حتی مخالف تشکیل کشور پاکستان بودند و حاضر نشدند پس از تشکیل پاکستان وارد این کشور شوند، آنها هنوز هم جمعیت علمای هند را رهبری می کنند.

دیوبندی ها به همراه بریلوی ها جمعیت اهل سنت پاکستان را تشکیل می دهند ولی از لحاظ جمعیت تعدادشان بسیار کمتر از بریلوی ها است. تفکر بریلوی به شیعیان نزدیک است و دیوبندی ها را کم و بیش می توان به سلفیت نزدیک دانست.

سناتور پاکستانی: عدم حمایت احزاب اپوزیسیون باعث تنهایی فضل الرحمان شددرخواست‌های فضل الرحمان بار دیگر توسط دولت اسلام آباد رد شدفواد چوهدری: اعتصاب فضل الرحمان خطری برای دولت پاکستان ندارد

ارتباط اهل سنت دیوبندی با دولت سعودی نیز هیچ گاه بد نبود و معمولا گرایش هایی از سوی آنها به ریاض وجود داشته است.

پیش از ترور سمیع الحق که او را پدر طالبان می دانستند جمعیت علمای اسلام به دو شاخه سمیع الحق و فضل الرحمان تقسیم می شود ولی از دو سال پیش تا کنون وقتی نام این حزب شنیده می شود تنها شاخه فضل الرحمان را تداعی می کند.

2-وابستگی علنی حزب به عربستان

اگر اتفاقات پیش از انتخابات سال 2018 پاکستان را بررسی کنیم می بینیم که جمعیت علمای اسلام به صورت آشکار گرایش خود به عربستان و به خصوص وهابیت را نشان می دهد.

«فضل الرحمان» در سال 2016 و به بهانه 100 اُمین سالگرد تاسیس حزب جمعیت علمای اسلام «صالح الطالب» نایب امام جماعت مسجد الحرام را به پاکستان دعوت کرد. رسانه های پاکستانی با تمام قوا به صحنه آمدند الطالب را امام کعبه نام نهادند.

خبر ورود امام جماعت مسجد الحرام یا امام کعبه رسانه های پاکستانی! یک هفته تمام به تیتر اصلی تمام خبرگزاری ها تبدیل شد و فضل الرحمان تا توانست همراه او سراغ چهره های سیاسی رفت.

از نخست وزیر و رئیس جمهور گرفته تا سایر چهره ها همه با فضل الرحمان و امام کعبه دیدار کردند و هر بار رئیس حزب جمعیت علمای اسلام سینه سپر کرده و گفت: امام کعبه به خاطر حزب ما حاضر شده است به پاکستان سفر کند.

اینکه فضل الرحمان قصد داشت از این اقدام بهره وری سیاسی کند و در انتخابات آرا خود را افزایش دهد بر کسی پوشیده نبود ولی همراه با الطالب، برخی وزاری سعودی از جمله وزیر امور مذهبی این کشور نیز راهی پاکستان شده بودند و دیدارهای مخفیانه و مهمی با فضل الرحمان داشتند که در غوغای رسانه ای سفر امام کعبه به پاکستان گم شد!!!

الطالب تنها چند ماه پس از این سفر و در آستانه برگزاری انتخابات یک بار دیگر به پاکستان سفر کرد تا مهر تائیدی بر اقدامات فضل الرحمان زده و به همه بگوید که او مورد حمایت و تائید آل سعود است. او حتی در سفر خود با «احمدلدهیانوی» رئیس سابق گروه تروریستی سپاه صحابه نیز دیدار کرد.

این تنها دلیل ما برای اثبات ارتباط فضل الرحمان با دولت ریاض نیست، اگر نگاهی به رسانه های پاکستانی داشته باشیم دلایل دیگری نیز برای اثبات ادعای خود پیدا خواهیم کرد.

3-بسیج تمام رسانه‌های جنگ نیوز و یکه تازی جیو تی وی

جنگ نیوز و به خصوص شبکه تلویزیونی و خبری جیو تی وی در طول دوران حیات خود نوسانات زیادی را تجربه کرده اند ولی از سال ها قبل به عنوان یک رسانه حامی عربستان شناخته می شوند. این رسانه در جریان اعتراضات «طاهر القادری و عمران خان» در سال 2014 با تمام قوا از دولت نواز شریف و حزب نواز حمایت می کرد و حتی کوچکترین خبری از موفقیت اعتراض کنندگان، سیل جمعیت همراه با آنها و... منتشر نمی کرد.

اخبار این روزهای جیو تی وی نیز دیدنی است زیرا تنها رسانه ای که به اعتصاب فضل الرحمان پرداخته و تلاش می کند آن را بزرگ کرده و در صفحه نخست خود مطالبی به آن اختصاص دهد جیو تی وی است.

در روزهای نخست اعتصاب این رسانه به صورت مصنوعی تلاش کرد تا اخبار اعتصاب را لحظه به لحظه پوشش دهد ولی پس از چند روز سران جیو تی وی دریافتند که اعتصاب فضل الرحمان آن قدر عاری از خبر است که حتی خبرسازی های آنان نیز نمی تواند بخش گزارش لحظه به لحظه را پویا نگهدارد.

در حال حاضر تنها رسانه ای که حاضر است تمام سخنرانی های فضل الرحمان را علیه دولت اسلام آباد تیتر کند جیو تی وی و تیم جنگ نیوز هستند که این خود یکی از دلایل وجود ردپای عربستان در اعتصابات فضل الرحمان است.

4-توجه عمران خان به ایران و ارتباط با تهران

شاید برخی از مخاطبان گمان کنندکه عربستان انگیزه لازم برای ساقط کردن دولت اسلام آّباد را ندارد ولی باید بپذیریم از زمان روی کارآمدن عمران خان و علیرغم اینکه مشکلات اقتصادی به او کمتر مجال داده تا روابطش با همسایه ها را تقویت کند ولی دولت اسلام آباد تلاش کرده است روابط خود را با ایران افزایش دهد.

این نیز زنگ خطری برای ریاض است چرا که یک پاکستان بی طرف یا حتی متمایل به عربستان منافع آنها را بیشتر تامین می کند تا پاکستانی که به هر روشی ارتباط خود با ایران را افزایش داده است.

عمران خان صراحتا تاکید کرده است که تنها در صورتی وارد موضوع یمن می شود که بتواند نقش محوری برای ایجاد صلح را ایفا کند و این یعنی ریختن آب پاکی روی دست دولتمردان سعودی که فکر می کردند با تغییر دولت در پاکستان می توانند از نظامیان این کشور در جنگ یمن استفاده کنند.

مولانا اما چنین دیدی ندارد و اگر او بتواند در جریان اعتصاب خود عمران خان را از تخت حکومت به زیر بکشد موضوع ورود پاکستان به جنگ یمن نیز می تواند یکی از مشکلات آتی باشد.

علاوه بر این وجود پرچم برخی گروه های افراط گرا در میان اعتصاب کنندگان و حتی شعارهایی که توسط آنها داده می شود این ادعا را تقویت می کند که اعتصاب فضل الرحمان بی ارتباط به دولت ریاض نیست.

انتهای پیام/.

R1475/P/S8,87,91/CT12 واژه های کاربردی مرتبط اخبار "پاکستان" اخبار "عربستان سعودی"

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار پاکستان اخبار عربستان سعودی اخبار پاکستان اخبار عربستان سعودی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۵۲۵۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حدیثی جعلی از امام زمان(عج) درباره یک کتاب مهم

به گزارش مبلغ، دکتر سعید طاووسی مسرور، مدرس شیعه‌شناسی دانشکدهٔ الهیات علامه طباطبایی، در یادداشتی به بررسی کتاب کافی پرداخته و نوشته است: «این‌گونه نیست که تمام روایات این کتاب صحیح باشد، بلکه احادیث این کتاب از نظر مؤلف آن صحیح است. شیخ، خود ابزار بررسی صحت احادیث این کتاب را در اختیار آیندگان قرار داده است. این ابزار مفید، ذکر سند هر حدیث است. بنابراین امروزه با نقد سندی و متنی می‌توان به نقد روایات «کافی» پرداخت و ممکن است در بین انبوهی از روایات صحیح و معتبر، با برخی روایات ضعیف و غیرقابل پذیرش نیز مواجه شویم.»

این یادداشت به دو سوال مهم پاسخ می‌دهد:

۱- آیا تمام روایت‌های کافی صحیح است؟

۲- آیا این روایت که از امام زمان مشهور شده که: «کتاب کافی برای شیعیان ما کافی است»، حدیث صحیحی است؟

یادداشت دکتر سعید طاووسی مسرور به مناسبت ۱۹ اردیبهشت، روز بزرگداشت شیخ کلینی، به پرسش های بالا پاسخ می دهد. متن کامل یادداشت را این‌جا بخوانید.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904497

دیگر خبرها

  • رئیس جمهور: خط مشی دولت،‌ گفتمان امام و رهبری/ برخی دنبال برجام دو و سه بودند
  • دکتر شهریاری: امروز تمام کفر در مقابل تمام اسلام ایستاده است
  • حدیثی جعلی از امام زمان(عج) درباره یک کتاب مهم
  • اقتصاد چپاولی
  • نه وزیر خارجه پاکستان به امر و نهی آمریکا درباره روابط با ایران
  • واگذاری ۱۰۴۵ قطعه زمین نهضت ملی مسکن و جوانی جمعیت در شهر بم
  • همکاری‌های کشاورزی ایران و تاجیکستان گسترش می‌یابد
  • پاکستان: دیکته خارجی را درباره پروژه مشترک گازی با ایران نمی‌پذیریم
  • آیا عادی سازی روابط ریاض و تل آویو قریب الوقوع است؟
  • یادداشت: کلوپ لج نکرد، صلاح درخشید