Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا؛ دوم مهرماه سال 1394؛ خبری که منتشر شد حاکی از کشته شدن تعداد زیادی از حجاج به دلیل ازدحام در مناسک حج بود. ساعت‌های دلهره‌آور بعدی برای ملت ایران، سال‌ها به طول انجامید. آمار و اسامی کشته‌شدگان مشخص نبود، مصدومان و اینکه کجا بستری هستند نیز معلوم نبود. عکس‌هایی که به مدد تلفن‌های همراه حجاج در جهان منتشر می‌شد پتکی بود که لحظه به لحظه بر پیکر خانواده‌های حجاج، ملت ایران و سایر ملت‌های مسلمان جهان وارد می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حتی خانواده‌هایی که از کشته شدن عزیز خود مطمئن شده بودند، نمی‌دانستند پیکرشان کجاست و آیا پیکرهای شهدا به کشور بازگردانده می‌شود؟ بلاتکلیفی‌ها فشارهای روانی را بیشتر می‌کرد به خصوص خانواده‌هایی که تا روزهای بعد خبری مبنی بر زنده بودن یا شهید شدن حاجی خود دریافت نکرده بودند و دستشان هم به هیچ جایی بند نبود نمی‌دانستند که باید چه کار کنند.

خبرها و آمار منتشر شده از سوی منابع رسمی عربستان به حدی عجیب و غیرقابل باور بود که به غیر از دولتمردان برخی از کشورهای همسو با سیاست‌مداران عربستانی، کسی آنها را باور نمی‌کرد، خبرهای غیر رسمی هم مدام امیدها و ناامیدی‌ها را تشدید می‌کرد. خبر می‌رسید که تعدادی از مجروحان حادثه را به بیمارستانی در یکی از شهرهای اطراف مکه برده‌اند، همه امیدوار می‌شدند که زائرشان آنجاست، زنده است، اما بعد خبر می‌رسید که صد‌ها جسد در ده‌ها کانتینر‌ بیرون سردخانه مکه در بدترین شرایط ممکن نگهداری می‌شوند و در حال از بین رفتن هستند.

خبر تبریک برگزاری موفقیت‌آمیز مناسک حج که از سوی رؤسای برخی کشورها به صورت کاملاً رسمی منتشر شد هم داغ دیگری بر پیکر خانواده‌های کشته‌شدگان منا بود. روزها گذشت؛ بالاخره پیکر حجاج ایرانی به هر سختی که بود به کشور بازگشت و با شکوه تشییع شد. پیکرهای تعدادی دیگر از حجاج هم در عربستان ماند.

اما چرا واکنش مقامات عربستانی به این فاجعه در حد مواجهه با یک حادثه ازدحام ساده بود؟ شاید اگر رخدادهای مرگبار 40 سال اخیر در مناسک حج که نشان دهنده اوج بی‌کفایتی مدعیان خادمی حجاج است را مرور کنیم به راحتی دلیل چنین واکنشی را بتوان درک کرد.

ازدحام‌های مرگباری که در طول 40 سال اخیر رخ داده به شرح زیر است:

12 ژانویه 2006: روز اول انجام مناسک حج 364 زائر به هنگام رمی جمرات جان باختند.

1 فوریه 2004: ازدحام در روز اول مناسک حج. به هنگام رمی جمرات 251 نفر جان باختند.  

11 فوریه 2003:  روز اول مناسک حج به هنگام رمی جمرات 14 نفر از جمله شش زن جان باختند.

5 مارچ 2001 : 35 نفر در رمی جمرات کشته و تعدادی زخمی شدند.

9 آپریل 1998: بر اثر ازدحام منا 118 نفر کشته و 180 نفر نیز زخمی شدند.

24 مه 1994: ازدحام در رمی جمرات 270 نفر کشته شدند.

2  ژوئیه 1990: ازدحام در تونل رفت و آمد منا هزار و 426 نفر کشته شدند.

حوادث مرگبار دیگری هم در طول مراسم حج رخ داده است؛ از جمله در 11 سپتامبر 2015 (1394 و قبل از فاجعه منا) بر اثر سقوط جرثقیل در صحن کعبه 107 نفر کشته و 238 زخمی شدند، ششم ژانویه 2006 در نتیجه  تخریب یک هتل 76 نفر جان باختند، 15 آپریل آتش‌سوزی در چادرهای حجاج در منا منجر به کشته شدن 343 نفر و زخمی شدن هزار و 500 نفر شد.

همچنین در 10 ژوئیه 1989 در پی حملاتی در مسجدالحرام یک نفر کشته شد که بعدها در 21  سپتامبر همان سال 16 شهروند شیعه کویتی به جرم حمله به این مسجد دستگیر و اعدام شدند. در 31 ژوئیه 1987 نیز پس از مراسم برائت از مشرکان 400 حاجی از جمله 275 حاجی ایرانی توسط آل‌سعود به شهادت رسیدند. در 20  نوامبر 1979 نیز گروهی مسلح بر ضد دولت عربستان سعودی وارد مسجدالحرام شده و دست به گروگان‌گیری زائران زدند که طی آن 153 نفر کشته و 560 نفر نیز مجروح شدند. در دسامبر 1975 نیز آتش سوزی در محل اقامت زائران در مکه منجر به کشته شدن 200 نفر از آنها شد.

تمام این حوادث و رخدادها با فرارسیدن مناسک حج به تمام مسلمانان جهان یک واقعیت را یادآوری می‌کند و آن اینکه حرم در دست نااهلان است. اللهم عجل لولیک الفرج.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا اجتماعی جامعه فاجعه منا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۲۷۴۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انحراف پراید از جاده در محور نطنز ۲ کشته و ۴ مصدوم داشت

عباس عابدی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: حادثه ترافیکی ساعت یک و ۱۴ دقیقه بامداد امروز به مرکز فرماندهی عملیات اورژانس استان اصفهان گزارش شده است.

وی با بیان اینکه در این حادثه یک دستگاه خودروی پراید از جاده منحرف شده است، افزود: این حادثه در آزادراه خلیج فارس ۱۵ کیلومتری نطنز اتفاق افتاده است.

سخنگوی مرکز اورژانس استان اصفهان با اشاره به اعزام ۲ واحد اورژانس برای حادثه ابراز کرد: در این حادثه چهار نفر شامل خانم ۵۵ ساله، آقا ۲۹ ساله و ۲ کودک ۵ و ۶ ساله مصدوم شدند.

وی با بیان اینکه مصدومان به بیمارستان خاتم الانبیا نطنز منتقل شدند، تصریح کرد: متأسفانه در این حادثه خانم ۲۴ ساله و نوزاد ۵ ماهه جان خود را از دست دادند.

کد خبر 6098895

دیگر خبرها

  • عباس عبدی: قانون فرزندآوری به لحاظ مصرف منابع مالی فاجعه است
  • (عکس) ازدحام جمعیت برای عکس گرفتن با هادی چوپان در حرم امام رضا (ع)
  • واژگونی ۲ خودرو در تبریز یک کشته و یک مصدوم برجای گذاشت
  • چاقوکشی در بیمارستانی در چین/ ۲۳ نفر کشته و زخمی شدند!
  • فروریختن یک ساختمان چند طبقه در آفریقای جنوبی/ ۳ نفر کشته شدند
  • انحراف پراید از جاده در محور نطنز ۲ کشته و ۴ مصدوم داشت
  • انفجار در خودرو کاروان گارد پادشاهی عربستان
  • واژگونی تریلی در جاده آذرشهر- عجب شیر یک کشته بر جا گذاشت
  • کارت هوشمند«نسک»؛ گامی برای ورود حجاج به مشاعر مقدسه
  • 3 کشته در تصادف پژو - کامیون